Onze bijdrage aan de vaccinatiecampagne

Een belangrijk middel in de strijd tegen het coronavirus is vaccinatie. Ons ziekenfonds stelde zich in 2021 op als betrouwbare partner in informeren en sensibiliseren over de vaccinatiecampagne, voor velen een gevoelig thema met veel zorgen en vragen.

In maart 2021 werd er besloten om een aparte cel in het contactcenter voor leden op te richten voor vragen die exclusief gaan over de vaccinatiecampagne. Dit om onze leden een kanaal te bieden voor hun vragen alsook om de andere telefoonlijnen in ons ziekenfonds te ontlasten.

Tijdens de kantooruren konden leden hun vragen stellen over de vaccins, de werkwijze van vaccineren in vaccinatiecentra, de selectie van specifieke doelgroepen (bv. personen met verminderde immuniteit die een speciale plaats kregen in de vaccinatiecampagne) en ook de gevolgen van vaccineren (zoals het vaccinatiecertificaat). Tussen 3 maart en 27 november 2021 werden ruim 12 000 oproepen van leden beantwoord. Tijdens piekperiodes waren er honderden oproepen per dag, vaak afhankelijk van belangrijke meldingen in de actualiteit. Tijdens de piek waren er 8 voltijdse medewerkers om de lijn te bemannen. De telefonische hulp wordt nog verder gezet in 2022. Het bleef niet enkel bij telefonisch contact: ook op de website en in onze nieuwsbrieven was er vaak ruime aandacht rond het thema. We publiceerden ook een brochure over vaccinaties.