Betaalbare zorg: betaal niks te veel voor je medische zorg

Hoe kunnen onze leden minder betalen voor hun medische zorg? Via 6 tips kunnen ze besparen bij de dokter, apotheek, tandarts en in het ziekenhuis. Ze kunnen minder betalen zonder in te boeten op de kwaliteit van hun zorg. Om die boodschap over te brengen, werd de sensibiliseringscampagne betaalbare zorg opgestart in mei 2022.

Op de website www.niksteveel.be vinden leden alle tips en tools om minder te betalen voor hun zorg. Tijdens de 1ste helft van de campagne bezochten meer dan 45 000 surfers de website. Meer dan 1000 mensen deden de test en onderzochten zo of ze nog extra kunnen besparen op hun ziektekosten. Bijna 30 000 mensen zochten via onze tool op of hun zorgverlener geconventioneerd is en meer dan 70 000 mensen deden de test om te zien of ze mogelijks in aanmerking komen voor de verhoogde tegemoetkoming.

Er schreven zich 556 mensen in voor het webinar voor het brede publiek. Dat webinar kreeg gemiddeld 4,5 op 5 punten. Een webinar specifiek voor zorgverleners lokte 78 geïnteresseerden, die een gemiddelde beoordeling van 4 op 5 gaven.

Solidaris West-Vlaanderen heeft eind 2022 voor het eerst de activatiestand gebruikt in 2 kantoren. In 2023 volgen de andere federaties en wordt de stand in verschillende kantoren over het land gebruikt.

Het thema blijft belangrijk voor ons ziekenfonds, maar de intensieve communicatiecampagne eindigt in april 2023. In het najaar van 2023 komen er wel nog infosessies die in de kantoren gegeven kunnen worden.

Betaalbare zorg is geen tijdelijke campagne. Het is een thema waar we blijvend mee aan de slag gaan, en waar we op zullen blijven werken in onze dienstverlening.