Onderzoek
Solidaris publiceert regelmatig studies over uiteenlopende gezondheidsthema’s. Hieronder vind je een selectie van de onderzoeken van onze studiedienst. Raadpleeg ook het onderzoek van het IMA.
Contacteer ons
De maximumfactuur bestaat 20 jaar
Bij de eeuwwisseling was het duidelijk dat een diepgaande hervorming nodig was. In 2002 zette minister van Sociale Zaken, Frank Vandenbroucke, zich…
Wat zouden de gevolgen zijn van een rechtvaardige prijs voor geneesmiddelen in België?
Solidaris komt op donderdag 26 januari 2023 naar buiten met de studie âEen rechtvaardige prijs voor geneesmiddelenâ. Hiermee toont het ziekenfonds aan…
Is robotchirurgie voor radicale prostatectomie zijn kostprijs waard?
Robot-geassisteerde chirurgie voor prostaatverwijdering is al jaren ingeburgerd in ons land. Ondanks de pijlsnelle stijging van het gebruik ervan zijn de resultaten…
75-plussers nemen in laatste levensfase veel en vaak ongepaste geneesmiddelen
Aan het einde van ons leven nemen we veel medicatie, en soms medicatie die niet meer zinvol is. Dat blijkt uit onderzoek…
Minder chronische aandoeningen door corona (intermutualistisch)
Nadat COVID-19 (COronaVIrus Disease 2019) eind 2019 voor het eerst opduikt in China, verspreidt het virus zich in geen tijd naar andere…
Burn-out: profiel en zorgconsumptie
Binnen ons ziekenfonds zijn de adviserend artsen op 1 januari 2017 gestart met het coderen met de ICD-code voor burn-out. Nu we…
Ouderenzorg in tijden van corona
Hoe kijken thuiswonende ouderen naar de coronamaatregelen in de ouderenzorg? Welke afweging maken ze tussen vrijheid en gezondheid?
Tussen roze wolk en medische ratio: een enquĂȘte over de NIPT
In deze studie kan u het resultaat lezen van een enquĂȘte bij vrouwen die de NIPT lieten afnemen. We hopen een beeld te geven van de kennis over de NIPT en de beleving ervan.
Oversterfte door corona
In dit rapport wordt oversterfte door corona bijkomend onderzocht op basis van een aantal indicatoren waar er tot nu toe weinig over geweten is: proxyâs voor socio-economische status en morbiditeit, statuut chronische aandoening, nationaliteit en urbanisatiegraad.
Colonoscopie
Wat is het profiel van patiĂ«nten die een colonoscopie ondergaan? Zien we regionale verschillen of verschillen tussen ziekenhuizen in de frequentie van therapeutische colonoscopieĂ«n? Hoeveel kost zo’n ingreep, en hoe wordt die kostprijs bepaald?
- 1
- 2
- 3
- …
- 5
- Volgende »