Fietsleaseplan voor medewerkers

Het fietsleaseproject werd begin 2022 opgestart als een gezamenlijke inspanning van de verschillende werkgevers binnen Solidaris. Het doel was om met fietsleaseplan medewerkers aan te moedigen om vaker de fiets te gebruiken voor het woon-werkverkeer en dienstverplaatsingen. De 1ste leasefiets werd in juli 2022 een feit.

Enkele uitdagingen die gepaard gingen bij het invoeren van een fietsleaseplan op heel korte termijn voor een honderdtal werkgevers waren onder andere het selecteren van een geschikte fietsaanbieder en het opstellen van een duidelijk afsprakenkader voor alle betrokken partijen. Daarnaast was het belangrijk om alle medewerkers goed te informeren over de mogelijkheden en voordelen van het fietsleaseplan.

Enkele courante resultaten die gebruikelijk zijn bij het invoeren van een fietsleaseplan zijn onder andere een toename van het aantal werknemers dat de fiets gebruikt voor woon-werkverkeer, een afname van de CO2-uitstoot en een verbetering van de gezondheid en fitheid van de werknemers.

Een fietsleaseplan heeft een positieve impact op het welzijn van de medewerkers, hun gezondheid en hun ecologische voetafdruk. Door vaker de fiets te gebruiken, zijn medewerkers actiever en fitter, wat leidt tot een hogere productiviteit en een lager ziekteverzuim en een beter welzijn. Daarnaast draagt het gebruik van de fiets bij aan een duurzame en gezonde levensstijl.

In de komende jaren zullen we waarschijnlijk een verdere toename zien van het aantal werknemers dat de fiets gebruikt voor woon-werkverkeer.