Ilse Weeghmans (Vlaams Patiëntenplatform) vanaf 1 januari 2022 aan het hoofd van De Voorzorg Limburg

De Socialistische Mutualiteiten verwelkomen Ilse Weeghmans aan het hoofd van hun ziekenfonds in Limburg. Ilse Weeghmans wordt op 1 januari 2022 provinciaal secretaris van De Voorzorg Limburg en neemt zo de fakkel over van het tijdelijke beheerscomité dat er sinds april 2021 was aangesteld.

Ilse Weeghmans is momenteel directeur en woordvoerder van het Vlaams Patiëntenplatform vzw, de koepel van patiëntenverenigingen in Vlaanderen. Onder haar hoede groeide het Vlaams Patiëntenplatform de afgelopen jaren uit tot een professionele organisatie die door nauwe contacten met beleidsmakers en andere organisaties uit de gezondheidssector opkomt voor de belangen van patiënten.

Paul Callewaert, algemeen secretaris Socialistische Mutualiteiten: “Ik ben heel blij dat Ilse Weeghmans de overstap maakt naar onze organisatie. Ilse is een sterk leidersfiguur en bruggenbouwer met het hart op de juiste plaats. Ze is positief, open en ondernemend, en houdt ervan om mensen samen te brengen en te verbinden. Ze kan rekenen op een rijke ervaring in een leidende rol in de gezondheidssector, en haar inzicht wordt gewaardeerd door zowel patiënten en zorgprofessionals als de overheid en politiek. Ik ben er dan ook van overtuigd dat Ilse de nodige kwaliteiten en expertise in huis heeft om De Voorzorg Limburg te leiden.”

“De Voorzorg Limburg was en is een zeer sterk groeiend ziekenfonds, dat leden en patiënten centraal stelt en dat bouwt en vertrouwt op sterke medewerkers en een accurate dienstverlening. Met de komst van Ilse zetten we die traditie en ambities voort.”

Ilse Weeghmans: “Een toegankelijke, kwaliteitsvolle gezondheidszorg voor iedereen zou een basisrecht moeten zijn. Die droom van de Socialistische Mutualiteiten valt pal samen met waar ik als persoon voor sta en waar ik met De Voorzorg Limburg aan wil bouwen. Met mijn achtergrond van maatschappelijk werk en politieke wetenschappen kan ik bovendien 2 liefdes combineren: opkomen voor mensen in een kwetsbare positie én het beleid van dichtbij opvolgen en aanspreken. Ik begin dan ook met veel goesting aan een nieuw hoofdstuk in mijn professionele loopbaan. En als trotse Truienaar ben ik bovendien heel blij dat ik die missie kan waarmaken in ‘mijn’ provincie, Limburg.”

Download het persbericht (.pdf)