Webinar: Hoe hou ik de zorg betaalbaar en mijn patiënt tevreden?

24 november 2022 | 19 uur | accreditatie aangevraagd

Als zorgverlener ben je elke dag bezig met de gezondheid van je patiënten. Je kiest resoluut voor de beste medische zorg, maar denk je ook soms na over de kostprijs van een behandeling? Voor sommige mensen is de kostprijs een reden om een doktersafspraak of ingreep uit te stellen. Toegang tot goede en betaalbare zorg is echter een recht voor iedereen. Als arts kan je mee het verschil maken.

In dit webinar nemen we specifieke cases onder de loep waarbij patiënten geconfronteerd worden met onverwachte (en vaak hoge) kosten. Artsen van ons ziekenfonds gaan dieper in op de klachten en vragen van leden en leggen uit waar het mogelijks misliep, en hoe je dit als zorgverlener in de toekomst kan vermijden.

In een tweede luik gaan we dieper in de juridische aspecten: wat is het wettelijk kader en hoe moeten zorgverleners dit interpreteren? In een laatste luik geven we tips over waar de juiste informatie te vinden is, hoe je een gesprek aangaat met de patiënten, welke tools interessant kunnen zijn en hoe wij als ziekenfonds zorgverleners kunnen ondersteunen op verschillende vlakken.

Samen kunnen we de zorg voor patiënten zo toegankelijk mogelijk maken.

Voor wie?

Zorgverleners

De spreker

Expert van Solidaris

Waar en wanneer?

  • Online infosessie, van thuis uit te volgen op je computer, tablet of smartphone
  • Duur: 2 uur
  • 24 november om 19u.

Prijs

Gratis

Accreditatie

Aangevraagd

Inschrijven

Registreer je via onderstaande knop. Na inschrijving ontvang je een e-mail met de link naar de uitzending van het webinar.

Om te kijken heb je enkel een internetverbinding nodig en geluid. Een webcam of micro is niet nodig.